Info
Amsterdam, Nederland | Gepubliceerd op: 10 december 2012
Pitch
Wintersporten nog socialer met de nieuwe @Snowciety app! Nu ook voor Android http://pr.co/p/000re1
Samenvatting
Snowciety, de mobiele tracking app waarmee je altijd kunt zien waar je vrienden zijn op de piste, is geheel vernieuwd en is nu ook beschikbaar voor Android. Naast een nieuw fris design introduceert Snowciety ook de tijdlijn.
Details

Met de invoering van de tijdlijn wordt bij het openen van Snowciety direct de nadruk gelegd op het sociale aspect. Op de tijdlijn worden niet alleen eigen, maar ook tracks van vrienden getoond en is er de mogelijkheid tracks te ‘liken’ en erop te reageren. Ook zijn er profielpagina's toegevoegd en zijn de connecties met Facebook en Twitter verder uitgebreid. Snowciety is dan ook niet langer meer enkel een tracking app, maar is in deze nieuwe versie veel meer een sociaal netwerk voor wintersporters geworden.

Discovery is belangrijk in Snowciety. “Wat doen mijn vrienden op de piste, waar zijn ze en hoe vind ik ze terug?”, is een vraag die regelmatig wordt gesteld volgens Ronald Treur, mede oprichter van Snowciety. “Als je opsplits is het altijd weer lastig om elkaar terug te vinden. Soms denk je bij dezelfde lift te staan, maar sta je in werkelijkheid allebei ergens anders. Dat zorgt voor een hoop verwarring”. Snowciety toont daarom live waar je vrienden zijn op speciaal ontwikkelde pistekaarten. Daarnaast kun je je afdalingen delen en vergelijken met je vrienden op Snowciety of met de rest van de wereld via je favoriete sociale netwerken.  

Dankzij een samenwerking met Bizztravel blijven de apps nog minstens een jaar lang gratis in de aanschaf. “We verwachten met deze samenwerking een belangrijke boost te geven aan het aantal gebruikers van Snowciety in de Benelux, maar op termijn dankzij dit soort samenwerkingen ook wereldwijd.”, zegt Timan Rebel.

De nieuwe versie van Snowciety is te downloaden in de App Store en Google Play store.

Citaten
We hebben enorm veel geleerd van de feedback die we kregen van de eerste paar honderd gebruikers. Eén van de dingen die steeds maar naar voren kwam was dat zij nog meer in contact wilden zijn met vrienden. Snowciety is nu veel meer een sociaal netwerk voor wintersporters geworden, in plaats van enkel een tracking app.

— Ronald Treur, mede oprichter Snowciety
Afbeeldingen