Snowciety lanceert eerste sociale wintersport app.

Met Snowciety deel je je dag op piste.

20 APRIL 2012, AMSTERDAM, THE NETHERLANDS
Samenvatting
Snowciety lanceert vandaag haar mobiele iPhone applicatie, waarmee gebruikers eenvoudig hun dag op de piste kunnen delen met vrienden en familie. De mooie en gebruiksvriendelijke app maakt het tevens mogelijk om op de hoogte blijven waar vrienden en familie zich op de piste bevinden.

Snowciety geeft inzicht in je prestaties en voortgang doordat Snowciety - door middel van GPS - uitgebreide statistieken bijhoudt over snelheid, afstand en duur, op zowel de pistes als in de lift. Deel en vergelijk deze data met je vrienden op Snowciety of via je favoriete sociale netwerk!

Op speciaal ontworpen kaarten toont Snowciety de opgenomen routes. Je kunt zo altijd zien waar je bent en terugkijken waar je bent geweest. De kaarten bevatten alle ski resorts van de wereld, inclusief liften, pistes en hoogtedata. Op deze manier kunnen de kaarten ook eenvoudig gebruikt worden om op de piste mee te navigeren.

Snowciety is finalist van de The Next Web Startup Rally, die volgende week op The Next Web Conference wordt gehouden van 25-27 april 2012.  

Snowciety is deze maand ter introductie gratis te downloaden in de App Store.

Citaten
"Snowciety is de eerste app die social media en wintersport met elkaar verbind. Voor ons is die connectie heel belangrijk. Wintersport is een sociale activiteit en draait niet enkel om het sporten, maar nog meer om de gezelligheid en het samendoen. Dat faciliteert Snowciety uitstekend." Timan Rebel, oprichter Snowciety
"Het leuke aan Snowciety is dat het niet enkel bijhoudt wat je op een dag doet, maar dat je dat ook kunt delen met je vrienden. Op elk moment van de dag weet ik wie waar is en wat ze momenteel aan het doen zijn. Het is zo niet langer erg om een keer op te splitsen als ik wel die ene zwarte piste wil pakken." Ronald Treur, oprichter Snowciety
Afbeeldingen
Video's
Contactpersonen
Over Snowciety

With Snowciety’s mobile application you can share your day on the slopes and keep track of friends and family.

The app tracks your skiing and snowboarding throughout the day, Sends your location and stats to your friends in real-time. and you can share your day’s summary to your social network. 

Snowciety shows you where your friends are on the slopes. You can see what they are doing, send them tips and encourage them whether you are with them, or sitting at home on your couch.