Info
Amsterdam, The Netherlands | Gepubliceerd op: 20 april 2012
Pitch
Track je afdalingen, deel je routes en volg je vrienden live op de piste met de iPhone app van @Snowciety. http://pr.co/p/000orz
Samenvatting
Snowciety lanceert vandaag haar mobiele iPhone applicatie, waarmee gebruikers eenvoudig hun dag op de piste kunnen delen met vrienden en familie. De mooie en gebruiksvriendelijke app maakt het tevens mogelijk om op de hoogte blijven waar vrienden en familie zich op de piste bevinden.
Details

Snowciety geeft inzicht in je prestaties en voortgang doordat Snowciety - door middel van GPS - uitgebreide statistieken bijhoudt over snelheid, afstand en duur, op zowel de pistes als in de lift. Deel en vergelijk deze data met je vrienden op Snowciety of via je favoriete sociale netwerk!

Op speciaal ontworpen kaarten toont Snowciety de opgenomen routes. Je kunt zo altijd zien waar je bent en terugkijken waar je bent geweest. De kaarten bevatten alle ski resorts van de wereld, inclusief liften, pistes en hoogtedata. Op deze manier kunnen de kaarten ook eenvoudig gebruikt worden om op de piste mee te navigeren.

Snowciety is finalist van de The Next Web Startup Rally, die volgende week op The Next Web Conference wordt gehouden van 25-27 april 2012.  

Snowciety is deze maand ter introductie gratis te downloaden in de App Store.

Citaten
Snowciety is de eerste app die social media en wintersport met elkaar verbind. Voor ons is die connectie heel belangrijk. Wintersport is een sociale activiteit en draait niet enkel om het sporten, maar nog meer om de gezelligheid en het samendoen. Dat faciliteert Snowciety uitstekend.

— Timan Rebel, oprichter Snowciety
Het leuke aan Snowciety is dat het niet enkel bijhoudt wat je op een dag doet, maar dat je dat ook kunt delen met je vrienden. Op elk moment van de dag weet ik wie waar is en wat ze momenteel aan het doen zijn. Het is zo niet langer erg om een keer op te splitsen als ik wel die ene zwarte piste wil pakken.

— Ronald Treur, oprichter Snowciety
Video's